Grå apati

05.01.2019 kl. 14:34

Vissa dagar känns allting bara meningslöst. Idag är kanske en sådan dag. Jag känner mig varken ledsen eller arg, men allting går i en trist gråskala som lagt sig som en tung matta över tillvaron.

Det är inte bara det att själva omgivningen som känns tom utan också att jag själv känner mig rätt apatisk. Jag försöker hålla humöret uppe i andras sällskap, men ibland får man inte den respons man skulle behöva och apatin bara fortsätter dra mig med sig i en nedåtgående spiral. Alla de stora frågorna konfronterar mig och vill bli besvarade. Framtiden känns osäker. Fan nuet känns osäkert. Jag är rädd för att detta är ett varnande omen, men det kan också bara vara en dålig dag.

Det här har ingenting med högkänslighet att göra. Det är väl bara en av nackdelarna med att vara människa. 

En blogg om att känna - ibland lite för mycket.

Här skriver jag för att vädra mina egna tankar och upplevelser som högkänslig person, men  också för att nå ut till andra högkänsliga och speciellt den som ännu inte vet om sitt anlag och hur det påverkar tillvaron.

Jag delar gärna med mig av bitar ur mitt eget liv men är lika nyfiken på att höra andras livsberättelser. Så om du känner för att dela med dig, texter, konstverk, din blogg etc. så får du gärna kommentera ett inlägg.

Det blir personligt, det blir stort, det blir komplext och stundvis både klyschigt och överdramatiskt, men jag låter det vara. Allt är trots allt skrivet för den goda sakens skull, med såväl hjärta som med själ.

 

Bloggar av intresse:

http://katsekohtivaloa.blogspot.fi

http://enhorningstankar.ratata.fi/blogg/

http://livetefter30.ratata.fi/blogg/

 

Kategorier

Senaste kommentarer

07.09, 17:03Bemöta negativitet av Martin
12.03, 10:35Things to live by av Sussi
15.06, 13:34Att vara social och högkänslig av Ganska anonym typ